Inklúzió - TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0078

Összefoglaló a fenti kódszámú, "Hálózatban a jövőnkért" című pályázat keretében megvalósuló, a projekthez kapcsolódó eszközbeszerzésekről, eseményekről.


A pályázat keretében jelentősen megújult az iskolai könyvtárunk könyvállománya: gyerekkönyveket 400.000 Ft, pedagógiai, szakmai könyveket 408.660 Ft értékben szereztünk be. A könyveket nyilvántartásba vettük, melyek már kölcsönözhetők.

Megszépült a könyvtár belső tere is. Más pályázati forrást is felhasználva, kialakítottuk az informatikai olvasótermet, melyben – a számítógépek mellett – új könyvtárosi asztalt, a diákok számára olvasóasztalokat, székeket is elhelyeztünk. A nyugodt olvasás körülményeit biztosítják a kényelmes babzsák fotelek is.


A projekt keretében beszerzett 2 laptop segíti a pedagógusok munkáját.


A pályázat szakmai programjának megvalósítása az ütemtervnek megfelelően történik. Elkészült a Jász- Nagykun – Szolnok megye népmeséit tartalmazó hanganyag, melyhez kapcsolódóan a konzorciumi partnerek közötti illusztrációkészítő versenyt hirdettünk. Az eredményhirdetést, és az illusztrációkat bemutató kiállítást december elején tartjuk.


November 15-én 36 tanulóval megnézzük Európa legnagyobb bábszínházában, a Budapest Bábszínházban a Kis Mukk című előadást, majd látogatást teszünk a Szabó Ervin Könyvtárban is.


Elkészült a tanulóink olvasási kultúráját vizsgáló tanulmány első része, melyben folyamatos mérésekkel vizsgáljuk, hogyan juthatnak közelebb az olvasás élményéhez az értelmileg sérült tanulók, milyen módszerek alkalmazása segítheti a rendszeres könyvtárhasználatot, az olvasóvá nevelést.

Vissza az oldal tetejére